Jeugdhappening Circus Bruul

12 december 2015

Jeugdhappening JMS

Het seizoen 2015 van de JMS werd afgesloten in het Circus Bruul met de jaarlijkse jeugdhappening. Vanaf een uur 's middags kon iedereen die zich vooraf  ingeschreven had zich aanmelden aan de ontvangst tafel bij Guido Damiaens en Eddy Houtmeyers. Hier kregen ze drankbonnetje, voor de kindjes een bonnetje voor de grim & Clown en voor de vergunninghouders een medialle die ze later in de dag konden inruilen voor hun verassingspakket.

De kinderen hadden tal van animitatie. Ze konden hun amuseren in de speeltuin, maar ook was er animitie voorzien waar de kinderen hun konden laten schminken, een tattoo plaatsen of bij de clown een ballon naar keuze konden laten vouwen. Hier zagen we alleen maar lachende gezichtjes. Ook bij de ouders zagen we alleen maar goedkeurende blikken die zagen dat hun kinderen het naar hun zin hadden en konden zelf met een drankje in de hand bijpraten. Ook mochten we Eric Geboers verwelkomen op de jeugdhappening van de JMS. hij mocht toch wel aanschouwt worden als een "special guest".

Om 15u50 was het dan tijd voor de voorzitter Mr. Cleemput om een woordje uitleg te geven aan alle aanwezigen. Hij bedankte iedereen voor het leuke en sportieve jaar dat natuurlijk niet mogelijk zou kunnen gemaakt worden zonder alle vrijwillige medewerkers van de JMS en de sportiviteit van de motorcrossers.  Om 16u00 was het aan Sammy Geeraerts . Sammy kon beginnen aan de huldiging en uitreiking van het verrassingpakket. Er waren maar liefst 173 vergunninghouders aanwezig. Zij kregen allemaal een milieumat die geleverd werd door SRT Racing, op deze milieumat stond het embleem van de JMS, de matten werden uitgerijkt door Jean Pierre Baetens en Peter Iven. We zagen alleen maar tevreden gezichten tijdens de uitrijking. 

Hierna mochten de kinderen hun nog uitleven tot 18uur en dan liep de geslaagde jeugdhappening op zjin einde. 

Bedankt allemaal voor jullie komst, alvast fijne feestdag & een goed overgang naar het nieuwe seizoen 2016.

©verslag geschreven door Karen Vandenberk

 

cross te Pulderbos 30/05/2015

Dit weekend was de jms aanwezig te pulderbos, volgend weekend zien we jullie weer te Genk met als extra reeks Quads zonder vergunninghouders.

Min 8 jarige

De volgende 11 piloten waren aanwezig te pulderbos, Passaretti Trauis, Dauwe Van machgelen, Hano Hanssen, Xana Geens, Cedric Boeckx, Ryan Engelen, Ellis Vanhove, Yordi VanHoof, Van Dyck Bjorn.

Nieuwelingen 65cc

Vanderkerkhove keano komt als eerste voorbij de bus op een tweede plaats zien we abis sacha en drie gaat naar Reynaert Seppe. Vandereyt Joe en Benne Steegen vervolledigen de top 5. In ronde twee weet vandereyt op die derde plaats te komen. Reynaert op vier en Steegen op vijf. Er is een duel voor die vierde plaats tussen Reynaert en Steegen. Steegen weet dit duel te winnen en komt in die laatste ronde op de vierde plaats. vijf Reynaert. In de tweede reeks weet keano Vanderkerkhove die eerste plaats opnieuw te bemachtigen in zijn achterwiel zit Abis Sacha. Op drie zien we Joe Vandereyt en vier gaat naar Benne Steegen. De vijfde plaats is voor Seppe Reynaert. In ronde vijf neemt Benne Steegen plaats op die tweede plaats Seppe Reynaert wordt vierde en Abis Sacha zakt weg naar een vijfde plaats.

Nieuwelingen 85cc

Lorenz Huysmans passeert als eerste de bus op een tweede plaats zien we Ugo Moors. Drie gaat naar Ricardo Iacovella. Liekens Lander en Brian Peirsman maken de top vijf volledig. In ronde twee weet Moors die eerste plaats over te nemen. Op een tweede plaats komt nu Huysmans. Brian Peirsman vestigt zich op een vierde plaats. Brian wilt ook een plaatsje in die top drie en weet deze in de derde ronde te bemachtigen. Brian Peirsman wordt tweede. Op drie zien we nu Lorenz Huysmans vier gaat naar Ricardo Iacovella. En vijf is voor Liekens Lander. In de tweede reeks neemt Lorenz Huysmans opnieuw de kopstart op een tweede plaats zien we Brian Peirsman drie gaat naar Lander Liekens. Ugo Moors neemt de vierde plaats en de vijfde plaats gaat naar Ricardo Iacovella. In ronde twee weet Peirsman die eerste plaats over te nemen maar Lorenz Huysmans vecht terug. Ugo Moors komt zich in het duel moeien en weet die tweede plaats te bemachtigen. Iacovella Ricardo wordt vier en Boeykens Witze vestigt zich in de top vijf op die vijde plaats. in de laatste ronde weet Ricardo Iacovella die derde plaats nog te bemachtigen. Liekens Lander wordt alsnog vierde en vijf gaat naar Boeykens Witze.

Juniors

Alexander Bours passeert in de eerste reeks als eerste de bus. Op een tweede plaats komt Ries Van Der Staey. Bogaerts Jarne sluit die top drie af. Vier gaat naar Fosse Axel en vijf is voor Marnick Lagrou. In de derde ronde. Valt Van Der Staey weg naar een zestiende plaats. hierdoor komt Bogaerts Jarne op twee drie fosse axel. Vier Lagrou Marnick en vijf Matteo puffet. In de voorlaatste ronde weet Boyd Van Endert zich nog te vestigen in die top vijf. Van Endert komt van een elfde plaats. In de tweede reeks weet Gio Van Lommel als eerste de bus te passeren. Op een tweede plaats zien we Alexander Bours drie gaat naar Marnick Lagrou. Vier is voor Jarne Bogaerts. Ries Van de staey maakt de top vijf compleet. In de tweede ronde Weet Bours die eerste plaats al over te nemen. Van Lommel tweede. Met in zijn achterwiel Lagrou. Lagrou weet in ronde drie de tweede plaats over te nemen. Gio Van Lommel wordt derde maar moet nog twee plaats weg geven en moet zich tevreden stellen met een vijfde plaats. Van de Staey Ries komt op die derde plaats. Jarne Bogaerts op die vierde plaats.

Aspiranten

Jelle Damiaens komt als eerste uit de start. Op een tweede plaats zien we Balder Boyd drie gaat naar Rob Boogaerts en vier Siemen Liekens. Vijf Dasnois Thomas. In ronde drie weet Siemen Liekens de dere plaats over te nemen van Boogaerts. Boogaerts zet tegen aanvallen maar komt niet voorbij Liekens. In ronde vier weet Goormans Ian de vijfde plaats over te nemen. Dasnois zakt stilaan weg naar een achtste plaats. In de tweede reeks zien we Jelle Damiaens opnieuw als die eerste man. Op een tweede plaats komt Siemen Liekens. Rob Boogaerts maakt de top drie compleet. De vierde plaats gaat naar Ian Goormans en vijf is voor Boyd Balder. In ronde 2 weet Balder Boyd die vierde plaats over te nemen. Vince Mertens komt in de top vijf. In rone zes valt Siemen Liekens naar een vierde plaats. hierdoor zien we op twee Rob Boogaerts en in zijn achterwiel zit Boyd Balder. Daan Vandevorst wordt vijfde. het duel voor die tweede plaats wordt gewonnen door Boyd Balder. Drie Rob Boogaerts, vier Siemen Liekens en vijf Daan Vandevorst.

Experten

Gunther Derwae passeert als eerste de bus op een tweede plaats zien we Ronny Lambrechts. Drie is voor Niels Haccuria. Paul van de borne komt op die vierde plaats en vijf is voor pascal puffet. Haccuria neemt de tweede plaats over van Ronny Lambrechts. En Werner Renders weet zich te vestigen op die vierde plaats. Paul van de Borne wordt vijf. Werner Renders weet zich nog te vestigen op die derde plaats op vier zien we nu Ronny Lambrechts en de vijfde plaats gaat naar Frederik Clement. In de tweede reeks komt Gunter Derwae als eerste voorbij de bus, Haccuria Niels, Ronny Lambrehts en Werner Renders zijn zijn achtervolgers. In ronde twee weet Werner Renders de derde plaats te nemen. Op vier zien we Ronny Lambrechts en Bart Vermeulen wordt vijf. Frederik Clement komt op zetten op die vijfde plaats. er is een duel voor die eerste plaats tussen Gunter derwae en Niels Haccuria. In ronde vier weet Niels Haccuria de leiding over te nemen en deze plaats vier rondes veilig te stellen maar in de voorlaatste ronde neemt Derwae die eerste plaats terug over. Haccuria dus twee Werner Renders drie. vier is voor Frederik Clement en vijf gaat naar Ronny Lambrechts

Daglicenties

Sas Peter neemt de eerste plaats in de eerste reeks zijn achtervolgers zijn Tom Jochums, Haccuia Nikki, Bruce Mertens en Dave Gorremans. Steffi Laier neemt de tweede plaats over in ronde twee. Maar ze weet ook de eerste plaats te bemachtigen. Tom Jochums wordt derde en Nikki Haccuria vierde. Vijf Gert Danneels. Haccuria weet nog naar die derde plaats te rijden. maar Akke hens neemt deze terug over. In de tweede reeks zien we Tom Jochums die als eerste de start passeert op een tweede plaats zien we Nikki Haccuria Mario Mewissen neemt de derde plaats. op vier zien we Engelen Dennis en vijf is voor Peter Sas. In ronde 2 weet Dennis Engelen de derde plaats over te nemen van Mewissen. In de derde ronde weet Engelen de tweede plaats te bemachtigen en hij is onderweg naar die eerste plaats. op een derde plaats zien we nu Haccuria. Vier gaat naar Peter Sas. En vijf is voor Mario Mewissen. In ronde vijf weet Engelen dan ook die eerste plaats op zijn naam te schrijven. 2 is nu voor Jochums in zijn achterwiel Nikki Haccuria. In ronde 6 neemt Haccuria die tweede plaats heel even over maar Jochums weet zich terug op die tweede plaats te vestigen. Ake Hens komt ook nog de top vijf binnen dringen en eindigt op een vierde plaats. einde tweede reeks een Engelen, twee Jochums drie Haccuria.

Pitbikes

In de eerste reeks zien we Dimitri Struyf op die eerste plaats, Verhoeven Marco komt op twee en Jeroen Bernaerts op drie. Jeroen bernaerts weet die tweede plaats over te nemen. Verhoeven wordt nu drie. Tom Weckx zien we op een vierde plaats en vijf is voor Dumonceau Michael. Tom Weckx weet zich nog naar een derde plaats te rijden. vier is voor Dumonceau en vijf Hakan vanderheyden. In de tweede reeks zien we op een dimitri Struyf hij weet de gehele tweede reeks de andere piloten op sleeptouw te nemen. De tweede plaats is voor Jeroen Bernaerts. Dirk Nuyts neemt de derde plaats op vier zien we Weckx Tom en vijf is voor Marco Verhoeven.

Dames

In de eerste reeks neemt Charlotte Deharde de kopstart op een tweede plaats zien we Amber Everts en drie is voor Kathleen Vanhaeren. Amber Everts zet druk en weet de eerste plaats te bemachtigen. Op een vierde plaats zien we Kathleen van Looveren. En vijf is voor Joyce Swaans. Joyce swaans weet die vierde plaats nog te bemachtigen en vijf is voor Shana Meeus. Céline Carpentier gaat met de kopstart lopen in de tweede reeks. Maar Amber everts weet die eerste plaats terug te nemen. Op een tweede plaats zien we Charlotte deharde en drie gaat nar Kathleen vanhaeren. Vier en vijf zijn voor Liesbet vanLooveren en Celine carpentier.

Streekpiloten en oldtimers

Joris Goossens passeerde als eerste de bus, zijn achtervolgers waren Danny Van Bouwel en Kevin Cockeyt. In de tweede ronde weet Cockeyt die tweede plaats over te nemen van Van Bouwel. Op een vierde plaats zien we teulinghx en vijf is voor louis Ceuppens. In ronde Vijf weet Cockeyt die eerste plaats op zijn naam te schrijven nu is hij voor Goossens, Van Bouwel. Ceuppens weet de vierde plaats te bemachtigen. Einde eerste reeks Cockeyt Kevin,Goossens Joris, Ceuppens Louis. In de tweede reeks zijn de plaatsen al rapper verdeeld Ceuppens louis, Cockeyt Kevin en Joris Goossens maken de top drie volledig. Op een vierde plaats zien we de eerste vier rondes Rene Baeten in ronde vijf weet Cools Marcel de vierde plaats over te nemen Baeten Rene wordt vijf.

© verslag door Karen Vandenberk


 

cross te Bree 23/05/2015

Dit weekend was de JMS aanwezig te BREE voor een pinksterweekend. De spectaculaire omloop, goede organisatie en het mooie weer zorgde voor een mooie zaterdag.

Min8 jarige

Trauis passaretti, Douwe van Mechgelen, Hano Hanssen, Xana Geens, Yordi Van Hoof. Waren de piloten bij de min 8 jarige.

Nieuwelingen 65cc

Benne Steegen kopstart en leiderspositie Keano Vanderkerkhove 2 en Vandereyt 3. Vanderkerkhove wilt die eerste plaats bemachtigen. Seppe Segers vier en Lennert Verhoeven vijf. En vanderkerkhove weet die eerste plaats over te nemen. Drie is nu vor segers en vier voor verhoeven. Vandereyt zakt weg naar 5. Reynaert neemt vierde plaats over en verhoeven wordt vijfde. Keano Vanderkerkhove neemt die eerste plaats in de tweede reeks de tweede plaats is voor Joe Vandereyt 3 is voor Seppe Reynaerts. Vier seppe segers en vijf Lennert Verhoeven. Seppe Reynaerts neemt de tweede plaats drie is vor Seppe Segers Vandereyt zakt nu weg naar vier. De groe Axel neemt die vijfde plaats. en aan het einde van die tweede reeks weet Arne Luyten die vijfde plaats te bemachtigen.

Nieuwelingen 85cc

Ugo Moors neemt de holeshot en de eerste plaats, Lorenz Huysmans neemt de tweede plaats en Ricardo Iacovello zit in zijn achterwiel op drie. Persman weet die derde plaats te bemachtigen. Vier is voor Liekens Lander. Ricardo Iacovello valt weg uit de top 5. Peirsman zien we nu op 5. Ugo Moors en Lorenz huysmans behouden eerste en tweede plaats Van Endert Brad wordt drie en Lander liekens vier. In de tweede reeks is het allemaal snel bepaald. Een is voor Brian Peirsman, twee gaat naar Ricardo Iacovella en drie lander liekens. De top vijf wordt vervolledigt door Ugo Moors en Lorenz Huysmans.

Juniors

Boogaerts neemt kopstart 2 Marnick Lagrou en drie Steensels vier derboven vijf Gio Van Lommel. Lagrou rijdt de snelste tijd. Steensels wordt drie. Gio Van Lommel verdwijnt uit de top 5. De nieuwe vijf is Boyd Van Endert. Van Endert weet die derde plaats ook nog over te nemen. Storm Steensels wordt vier. Tweede reeks Jarne Bogaerts , Marnick Lagrou en Storm Steensels. Derboven Lars en Gio Van Lommel vervolledigen de top 5. Steensels neemt de tweede plaats. maar lagrou weet de tweede plaats opnieuw over te nemen. Marnick Lagrou neemt de eerste plaats Bogaerts de tweede en Storm Steensels derde.

Aspiranten

Jelle Damiaens neemt de kopstart. De achtervolgers zijn Liekens en Balder Boyd. Liekens neemt de eerste plaats over. Balder Boyd 2 en Damiaens wordt drie. Balder in het achterwiel van de leider. En Balder Boyd weet de eerste plaats over te nemen. Liekens vecht terug en geeft niet zomaar af. Jelle Damiaens neemt de tweede plaats over van Siemens Liekens Balder en damiaens nu in duel voor de eerste plaats. Siemen Liekens op drie. Damiaens weet het duel te winnen maar maakt iets later een fout waardoor Balder Boyd op een komt en Liekens Siemen op drie. In de tweede reeks zien we Jelle damiaens voor Liekens, Balder, Boogaerts en Dasnois. Balder Boyd en Liekens Siemen maken een duel voor die tweede plaats. het duel wordt gewonnen door Liekens doordat Balder Boyd ten val kwam maar Balder weet wel die derde plaats te behouden.

Experten

Gunther Derwae neemt kopstart. Bart vermeulen hangt vierde in het start gebeuren maar maakt een fout en valt naar achteren. Werner Renders is twee en drie gaat naar Thierry Feytons vier is voor Frederik Clement en vijf gaat naar Ronny Lambrechts. Gunther Derwae neemt kopstart, 2 is voor Pascal Puffet werner Renders drie Vermeulen Bart vier en Paul Van de Borne vijf. Werner Renders neemt tweede plaats over dire is nu voor pascal puffet. Puffet is 1ste bij de experten B. op een tweede plaats zien we bij de experten B paul van de borne die vijfde algemeen hangt. Van de borne neemt die vierde positie oer. Op vijf komt nu Frederick Clement. Bart Vermeulen zakt weg naar een zesde plaats. Clement rijdt naar die derde plaats vier is nu voor paul van de borne die leider is bij de experten B.

Daglicenties

Senne Hens passeert als eerste de bus op een tweede plaats komt Ake Hens drie is Joris Van Mechelen. Vier gaat naar Davy Gabriels Ricardo Calado vijf. Mike Gielen weet die vijfde plaats over te nemen. En werkt zich ook nog naar die vierde plaats. Vijf is nu Davy Gabriels. Jan Van Ham weet zich in die top vijf te vestigen. In de tweede reeks gaat Ake Hens met de kopstart lopen. Maar Senne Hens neemt het leiderschap wel over. Leon Ferris neemt de tweede plaats drie is voor Ake Hens. Joris van mechelen en Ricardo Calado vervolledigen de top 5. Ake Hens neemt de tweede plaats over van Ferris. Ake weet ook die eerste plaats over te nemen van Senne Hens. Senne Hens nu tweede Leon Ferris derde, Joris Van Mechelen vier en vijf Mike Gielen.

cross te Kasterlee

dit weekend was de jms aanwezig te kasterlee.

Nieuwelingen 65cc

Vandekerkhoven Keano passeert als eerste de bus als tweede Rune Hermans en als derde Sacha Abis, Rune Hermans weet de eerste plaats nog over te nemen. Vier is voor Joe Vandereyt en vijf gaat naar Seppe Reynaert. In de tweede reeks passeert Rune Hermans als eerste de bus. Op twee zien we keano vandekerkhove, drie is voor Sacha Abis, Joe Vandereyt en Lennert Verhoeven vervolledigen de top vijf. Rune neemt een voorsprong op zijn achtervolgers. Sepppe Reynaert rijd naar een zevende plaats en op een zesde plaats zien we Olivier Eckert.

Nieuwelingen 85cc

In de eerste reeks zien we Ugo Moors op een eerste plaats, de tweede plaats is voor Brian Peirsman en de derde man die de bus passeert is Lorenz Huysmans. Lorenz Huysmans neemt de tweede plaats over op drie zien we Ricardo Iacovella vier is voor Lander Liekens en Brian Peirsman vervolledigd de top vijf. Marieke Verachtert valt net uit de top vijf en weet als enige vrouw haar mannetje te staan op een zesde plaats. in de tweede reeks neemt Ricardo Iacovella de kopstart door een kleine valpartij in de start weet Lander Liekens te profiteren en de leiderspositie over te nemen. Lorenz Huysmans neemt die tweede plaats en verachtert Marieke rijdt op die derde plaats; de top vijf wordt vervolledigt door Friffin Boeckaerts en Brad Van Endert. Ugo Moors wet de derde plaats in te palmen op vier zien we Brad Van Endert. Ricardo Iacovella neemt de vijfde plaats. Marieke verachtert verdwijnt uit de top vijf door een valpartij. Iacovella weet ook de vierde plaats op zijn naam te zetten en hij is onderweg naar de derde plaats. Griffin Boeckaerts neemt in ronde 5 de vijfde plaats over. Marieke verachtert weet zich nog terug te werken naar een zesde plaats. in de laatste rondes is er nog een mooi dueel voor die eerste plaats maar liekens lander geeft niet af en neemt de reekszege

Juniors

Boogaerts Jarne neemt in de eerste reeks de kopstart en leidt de groep in de achtervolging zitten Derboven, Van Lommel, Lagrou en vanendert. Lagrou weet de tweede plaats over te nemen drie is nu voor derboven vier gaat naar Van Lomel. Lagrou neemt ook die eerste plaats over. 2 boogaerts 3 Van Endert. In de tweede reeks rijdt lagrou op een in de achtervolging zitten Senne Hermans en Lars Derboven. Wesley Jacobs wordt derde Lars derboven vierde en vijf is voor Scott Vleminckx. Wesley Jacobs bemachtigd ook nog die tweede plaats Boyd Van Endert neemt de vijfde plaats over van Vleminckx.

Aspiranten

Jelle damiaens neemt de leiderspositie, Rob Boogaerts, Boyd Balder Thomas DAsnois, Siemen Liekens zetten de achtervolging in. In ronde 2 weet Balder boyd de tweede plaats over te nemen 4 is nu siemen Liekens. Daan Vandevorst neemt de vijfde plaats nog over. In de tweede reeks neemt damiaens jelle de kopstart siemen Liekens en Boogaerts Rob vervolledigen de top drie en zetten de achtervolging in. de top 3 blijft ongewijzigd.

Experten

De kopstart is voor Pascal Puffet en die weet de leiderspositie ook voor zich te nemen in de openingsronde. In zijn achterwiel zitten Feytons, Renders, Derwae, haccuria. Werner Renders neemt de leiderspositie over. Feytons behoudt zijn tweede plaats. haccuria en Derwae strijden voor die

vierde plaats Puffet is derde. In ronde 4 zakt Puffet weg naar vijf . terwijl de strijd tussen de eerste vier blijft doorgaan. Gunther Derwae neemt de eerste plaats Renders wordt nu tweede. Drie gaat naar Haccuria. Derwae blijft nu leider en neemt afstand van de groep achtervolgers. In de tweede reeks weet Derwae de kopstart op zijn naam te schrijven ook weet hij de eerste plaats te behouden de gehele tweede reeks. Op een tweede plaats zien we Niels Haccuria en drie gaat naar Feytons.

Dames

Kathleen Vanhaeren neemt de kopstart, maar Amber Everts weet die leiderspositie al snel over te nemen. Charlotte Deharde zit in het achterwiel van Everts. Op drie zien we VanHaeren Kathleen. Vier en vijf zijn voor Carpentier Céline en Vervloessem Tamara.in de tweede reeks zien we Deharde Charlotte op een eerste plaats op een tweede plaats eindigt Vanhaeren Kathleen en drie gaat naar Vervloessem Tamara

Pitbikes

Dimitri Struyf neemt de eerste positie, in de achtervoling zitten Detimmerman Michael en vanderheyden Hakan. Dumonceau en Midula vervolledigen de top 5. In de tweede reeks zien we Dimitri Struyf als leider van de groep. Op een tweede plaats zien we nu Bram Schoepen. Detimmerman Michael wordt derde.

Quads

In de eerste reeks weet Twikler Rodjer de leiderspositie te nemen op een tweede plaats zien we Patrick Jansen en drie is voor Peter Nouwen. Jan Vande Borne en Michel Geeraerts Vervolledigen de top 5. Nouwen wordt tweede drie is voor Van de borne. Vier Patrick Jansen en vijf sam Ramaekers. Aan het einde van ronde 2 weet Tim Vijgen de zesde plaats van Michel Geeraerts over te nemen. Van de Borne legt druk op de tweede man Nouwen maar nouwen geeft zich niet zomaar gewonnen. Vijgen Stelt zijn zesde plaats veilig. In de voorlaatste ronde weet Patrick Jansen de derde plaats over te nemen. Als eerste uit de start komt Twikler Rodjer de tweede man is Peter Nouwen Tim Vijgen neemt de derde plaats. bij het passeren van de bus is Patrick jansen derde. Vier is voor Peter Nouwen vijf Sam Ramaekers. Tim vijgen zakt naar een zesde plaats. Peter Nouwen neemt de derde plaats. Peter Nouwen zet nog druk voor die tweede plaats.

verslag gemaakt door ©Karen Vandenberk


 

cross te Ranst 02/05/2015

de JMS was dit weekend aanwezig in het zonnige Ranst, Er waren een groot aantal piloten aanwezig, zowel JMS piloten, als daglicenties en Old-timers.

min 8 jarige

Trauis Passaretti, Douwe Van Mechgelen, Hano Hanssen, Xana Geens, Ryan Engelen, Yordi Van Hoof, Jasper verwimp, Joppe Verwimp en Van Dyck Bjorn waren de 9 pilootjes die aanwezig waren te Ranst en het publiek entertainde.

Nieuwelingen 65cc

In de eerste reeks gaat keano Vandekerkhove met de kopstart lopen, een tweede plaats is voor Matis Adam, drie gaat naar Benne Steegen. Lennert Verhoeven komt als vierde uit de start de vijfde plaats is voor Scheunders Joche. In de tweede ronde weet Benne steegen die tweede plaats te bemachtigen. Drie gaat nu naar Matis Adam. De vierde ronde neemt JOche Scheunders de vierde plaats over vijf gaat nu naar Joe Vandereyt. Lennert Verhoeven zakt weg naar een negende plaats. Einde eerste reeks 1 Vandekerkhove, 2 Adam, 3 Steegen Net zoals in de eerste reeks weet Keano Vandekerkhove ook in de tweede reeks zijn eerste plaats te bemachtigen en te behouden. De tweede plaats gaat in de openingsronde  naar Joe Vandereyt. Drie is voor Benne Steegen vier is Adam Matis en de top vijf wordt vervolledigd door Lennert Verhoeven in de tweede ronde neemt Benne steegen de tweede plaats en Lennert Verhoeven de vierde plaats. In de vijfde ronde zien we Jamie Van Haver op de vierde plaats Lennert Verhoeven wordt vijf. Einde tweede reeks 1 Vandekerkhove, 2 Vandereyt, 3 Steegen

Podium: vandekerkhove, steegen, vandereyt.

Nieuwelingen 85cc

Ugo Moors neemt de kopstart in de eerste reeks. In de achtervolging zitten Staf Mertens, Brian Peirsman, sacha Van de cappell, Ricardo Iacovella. In de tweede ronde zien we Brian Peirsman op een tweede plaats de derde gaat nu naar Staf Mertens. In ronde vier neemt Yoran Moens de vierde plaats over, Moens komt van een achtste plaats. Einde eerste reeks: Moors, Peirsman ,Mertens, , Moens, Van de capelle. In de tweede reeks passeert Staf Mertens als eerste de bus, op een tweede plaats zien we Brian Peirsman drie gaat naar Jamie Haenen. Ugo Moors en Sacha Van de Capelle vervolledigen de top 5. In ronde 2 weet Ugo Moors de derde plaats op zijn naam te schrijven. In ronde 4 neemt Brian Peirsman de eerste plaats over van Mertens mertens wordt nu tweede in zijn achterwiel zien we Ugo Moors. Het is een duel voor die tweede plaats. Dat Duel wordt gewonnen door Ugo Moors, die we nu dus op een tweede plaats zien. Einde tweede reeks Peirsman, Ugo Moors, Mertens, Van De Capelle, Liekens.

Podium: Peirsman, Moors, Mertens

Juniors

Als eerste voorbij de bus passeert Glenn Bielen, op een tweede plaats zien we Lagrou Marnick drie gaat naar Storm Steensels. Jarne Bogaerts en Ghiel Van Haeren zijn vier en vijf. In ronde 2 weet Van Haeren de vierde plaats over te nemen.  Van Haeren weet zich ook in de top drie te vestigen in de vijfde ronde. Maar Steensels Storm laat zich niet zomaar van die derde plaats verwijderen en vecht terug. In de laatste ronde weet Storm Steensels die derde plaats terug te bemachtigen. Op een vijfde plaats zien we nu Boyd Van Endert die van een vijftiende plaats komt. Einde eerste reeks 1 Bielen, 2 Lagrou drie Steensels In de tweede reeks passeert Storm Steensels als eerste de bus de tweede plaats gaat naar Glenn Bielen. Marnick Lagrou vervolledigt de top 3. Op een vierde plaats zien we Ghiel Van Haeren en vijf gaat naar Lars Derboven. In ronde twee weet Lagrou die eerste plaats over te nemen. Storm Steensels zakt weg naar een vierde plaats.  Op twee nog steeds Glenn Bielen , drie gaat naar Ghiel Van Haeren. Storm Steensels en  Lars Derboven zijn vier en vijf. In ronde 5 moet Marnick Lagrou die eerste plaats afgeven aan Glenn Bielen, de tweede plaats is nu voor Lagrou. Adam Luca weet zich te vestigen in de top 5 op een vierde plaats voor Lars Derboven. Einde tweede reeks: 1 Bielen, 2 Lagrou, 3 Van Haeren

Aspiranten

In de eerste reeks neemt Damiaens Jelle de kopstart op een tweede plaats zien we Liekens Siemen, drie gaat naar Rob Boogaerts. Boyd Balder en Heaven Faes vervolledigen de top 5 in de openingsronde. In ronde 2 neemt Damian Palinkx de vijfde plaats over van Faes. Heaven Faes wordt nu zevende en weet deze zevende plaats te behouden tot het einde van de reeks. In de laatste ronde gebeuren er nog wat wijzigingen in die top 5. Rob Boogaerts wordt tweede, Siemen Liekens wordt hierdoor derde. Einde eerste reeks: Damiaens, Boogaerts, Liekens, Balder en Goormans. In de tweede reeks zien we op een top vier die niet veranderd vanaf de start. Op een zien we Damiaens twee is voor Boogaerts, drie Goormans, vier Balder. In de openingsronde is de vijfde plaats voor Senne Michiels, in zijn achterwiel zit Damian Palinkx. Heaen Faes rijdt op een achtste plaats. In ronde twee neemt Palinkx die vijfde plaats over van siemen. Heaven wordt zevende. In de laatste ronde weet Siemen Liekens zich nog te vestigen op die vijfde plaats.

Podium: Damiaens, Boogaerts, Goormans.

Pitbikes

Dimitri Struyf neemt te ranst de dubbele reeks zegen op zijn naam op een tweede plaats op het podium zien we Michel detimmerman met een derde en een tweede plaats. Op de derde plaats staat Larendo Van Gennip die in de eerste reeks tweede werd en in de tweede reeks derde. Vier gaat naar Shana Meeus die haar vrouwtje goed wist te staan tussen de mannen.  Vijf is voor Hakan Vanderheyden.

Dames

Bij de dames neemt Nikki Scott de dubbele reekszegen voor haar. Op een tweede plaats staat Amber Everts met tweemaal twee. De derde plaats is voor Charlotte Deharbe zij werd tweemaal derde. De vierde plaats is voor Kathleen Van Haeren en vijf is oor Liesbet Van Looveren.

Experten a&b

Gunter Derwae neemt de kopstart, in de achtervolging Haccuria, Clement, renders en Cornelissen. In ronde drie weet Ronny Lambrechts zich te vestigen op die vijfde plaats.  Thierry Feytons komt op zetten vanaf die negende plaats. en weet zich nog te vestigen op die vijfde plaats. Tweede reeks zien we dezelfde top 3 als in de eerste reeks.

Dus op het podium zien we Derwae, Haccuria, Clement

daglicenties

Door het grote aantal daglicenties hebben we een daglicenties a & b moeten opstellen. Bij de daglicenties a zagen we op een eerste plaats Dennis Verkoeyen, de tweede plaats gaat naar eric Smolderen de top drie wordt vervolledigd door Mario Meuwissen. Kim Van Gestel en Jonathan Goffard zijn vier en vijf. In ronde 2 weet Van Gestel die derde plaats over te nemen van Meuwissen die terugzakt naar een vijfde plaats. Van Gestel weet zich ook naar die tweede plaats te werken. Drie is nu voor Eric Smolderen. Jan Anthonissen die van een zevende plaats komt rijdt nu op vier. Vijf is voor Thierry Liegois. In de tweede reeks passeert Dennis Verkoeyen als eerste de bus, in de achtervolging zitten Smolderen, Meuwissen, Van Gestel, Liegios. In ronde 2 neemt Van Gestel die derde plaats. ook de tweede plaats schrijft hij weer op zijn naam. De derde plaats is voor Eric Smolderen. Jan Anthonissen neemt de vierde plaats hij komt van een achtste plaats.  vijf is voor Stan Goeyvaarts.

Podium daglicenties  A:  verkoeyen, Van Gestel, Smolderen

Bij de daglicenties B zien we Jean Paul als eerste de bus passeren op een tweede plaats komt Nand Cools, drie gaat naar Nikki Haccuria. Mertens Bruce en Gorremans Dave vervolledigen de top 5. Nand Cools weet in ronde twee de eerste plaats te bemachtigen, twee is nu voor Nikki Haccuria en drie van desmedt. Yannick Hannes die van een twaalfde plaats komt weet zich op die eerste plaats te vestigen. Op twee zien we nu Nand Cools, drie is voor Nikki Haccuria vier voor Desmedt en vijf voor Mathias Demeyer. In de tweede reeks zien we op een eerste plaats Yannick Hannes de tweede plaats gaat naar Nand Cools en drie is voor Nikki Haccuria. De top vijf wordt vervolledigd door Desmedt en Gorremans.

Podium daglicenties B: Hannes, Cools, Haccuria

© verslag door Karen Vandenberk


Cross te Haacht 11/04/2015

De JMS was dit weekend aanwezig te Haacht, het wisselvallige weer weerhield
de toch wel talrijke JMS-piloten en olditmers er niet van om voor een
spektakel te zorgen voor de toeschouwers.

Min 8jarige

De volgende 12 pilootjes waren aanwezig te haacht ze lieten allemaal een knap staaltje techniek zien en gingen vlot over het parcours. Maxime Van Hoolandt, Trauis Passaretti, Robbe Dierckx, Douwe Van Mechgelen, Jelle Bienkens, Hano Hanssen, Xana Geens, Yaro Gilis, Brent Van de Walle, Ryan Engelen, Yordi Van Hoof, Erwin Darlet.

Nieuwelingen 65cc

Als eerste voorbij de bus passeert Keano Vanderkerkhove. Op een tweede plaats zien we Joe Vandereyt, Benne Steegen neemt die derde plaats. De top vijf wordt vervolledigd door Seppe Reynaert en Seppe Segers. In ronde 2 heeft Vanderkerkhove al een mooie voorsprong. Benne steegen neemt de tweede plaats over. De derde plaats gaat naar Joe vandereyt in zijn achterwiel zit Seppe Segers. Seppe Reynaert valt weg uit die top vijf naar een elfde plaats. Benne steegen weet zijn tweede plaats veilig te stellen. Voor die derde plaats is er nog wel een strijd bezig tussen Joe Vandereyt en Seppe Segers. Dit duel wordt gewonnen door Joe Vandereyt met enkele milliseconden. Sacha Abis gaat met de eerste plaats lopen, de tweede plaats is voor Benne Steegen die de snelste ronde tijd rijd. De derde plaats gaat naar Joche Scheunders. Joe vandereyt rijdt op die vierde plaats. En de top vijf wordt afgesloten met Seppe Reynaert. Benne Steegen neemt de eerste plaats over van Abis en weet deze eerste plaats te behouden.

Podium: steegen, abis, vandereyt  

Nieuwelingen 85 cc

Samuel Houyon gaat in die eerste reeks met de eerste plaats lopen, in zijn achterwiel zitten Ugo Moors, Brian Peirsman, Ricardo Iacovella en Jamie Haenen. In de tweede ronde weet Yoran Moens die vijfde plaats over te nemen van Haenen. Ugo Moors zit in het achterwiel van de eerste man Houyon. Drie gaat nog steeds nar Brian Peirsman en vier is voor Ricardo Iacovella. Yoran Moens weet een voorsprong te leggen op de zesde man Jamie Haenen. Er blijft een duel spelen voor die eerste en tweede plaats maar ook voor die derde en vierde plaats. Terwijl de vijfde plaats van Yoran Moens veilig gesteld is. Einde eerste reek Houyon, Moors, Iacovella die nog in de laatste ronde derde wordtL vier is voor Peirsman en vijf Moens. De leiderspositie gaat in de tweede reeks naar Yoran Moens. Op de tweede plaats en in die eerste ronde nog in het achterwiel van Yoran Moens zien we Ugo Moors, die met de kopstart ging lopen. Samuel Houyon weet die derde plaats op zijn naam te schrijven. De top vijf wordt vervolledigd Brian Peirsman.  In ronde 3 weet Yoran Moens een voorsprong te leggen op de tweede man Moors. Iacovella zien we op een vierde plaats maar in zijn achterwiel zit Brian Peirsman op de loer. In ronde vier neemt Peirsman die vierde plaats dan ook over. Hierdoor wordt iacovella vijfde. Als eerste eindigt Yoran Moens die toch wel een knappe prestatie neerlegt te Haacht. Op een tweede plaats zien we  Ugo moors en drie is voor Samuel Houyon

Podium: Houyon, Moors, Moens

Juniors

Marnicq Lagrou neemt die eerste plaats vanaf de openingsronde, Storm Steensels en Lars Derboven zetten de achtervolging in op Lagrou. De top vijf wordt vervolledigd door Jarne Boogaerts en Matteo Puffet. Steensels komt steeds dichter in het achterwiel van Lagrou, maar Lagrou geeft niet zomaar af. De derde plaats wordt in ronde 2 over genomen door Jarne Boogaerts. Lars Derboven wordt dan vier Vijf gaat naar Matteo Puffet. De snelste ronde tijd gaat naar Steensels en hij blijft druk zetten op die eerste plaats. Dan maakt Steensels een foutje waardoor hij enkele seconden verliest op onze leider Lagrou maar hij behoud zijn tweede plaats. Matteo Puffet neemt de vierde plaats, Derboven wordt vijfde. maar in die laatste ronde weet Scott Vleminckx die vijfde plaats nog over te nemen van Derboven. Aan het einde van de eerste reeks zien we Lagrou op een Steensels op twee en Bogaerts op drie. In de tweede reeks zien we Lagrou opnieuw op een, in zijn achterwiel Steensels en Boogaerts. De vierde plaats is voor Gio Van Lommel en vijf is voor Glenn Dewit. Lagrou weet een voorsprong vast te leggen op de tweede man Steensels. Xander Cools weet zich op die derde plaats te vestigen. Hierdoor gaat Glenn Dewit naar een vierde plaats en Boyd Van Endert is vijfde. Boogaerts valt weg uit de top drie, door een spijtige val moet kan hij de wedstrijd niet hervatten. De derde plaats is nu voor Glenn Dewit. Boyd Van Endert zien we op vier de top vijf wordt afgerond met Gio Van Lommel. Maar ook Xander Cools komt ten val en moet zijn derde plaats hierdoor afgeven. Boyd Van Endert weet hiervan te profiteren en neemt die derde plaats over. Glenn Dewit wordt vierde. Vijf gaat naar Matteo puffet. In de derde laatste ronde zet Storm Steensels nog een tandje bij om die eerste plaats toch te kunnen bemachtigen maar het mocht niet baten.

Podium: Lagrou, Steensels, Van Endert

Aspiranten

De eerste plaats gaat in de eerste reeks naar Jelle Damiaens, Damiaens weet al snel een voorsprong vast te leggen op de tweede man Rob Boogaerts. De derde plaats is voor Boyd Balder en vier gaat naar Siemen Liekens de lokale man. Heaven Faes weet zich te vestigen op een vijfde plaats en weet zo haar vrouwtje te staan tussen al deze jonge mannen. Damiaens vergroot zijn voorsprong alleen maar. In ronde twee zien we op de tweede plaats Boyd Balder , drie gaat nu naar Siemen Liekens. Senne Michiels en Rob Boogaerts zijn vier en vijf. De enige dame in deze reeks Heaven Faes zien we nu terug op een zesde plaats. Liekens weet die tweede plaats op zijn naam te schrijven en een voorsprong vast te leggen op de derde man Boyd Balder. De vierde plaats is voor Rob Boogaerts. Boogaerts probeert terug naar de kop te rijden. Michiels vervolledigt de top 5. Vandevorst weet die vijfde palats over te nemen doordat Michiels een foutje maakt. Michiels kan wel hervatten op een zesde plaats. Rob Boogaerts weet zich nog naar een derde plaats te rijden en Heaven Faes komt terug naar die zesde plaats. 1 Damieans 2 Liekens 3 Boogaerts Jelle Damiaens neemt ook in de tweede reeks de kopstart en neemt meteen een voorsprong op de andere piloten. De tweede man is onze Lokale Piloot Siemen Liekens. Drie is voor balder Boyd. Rob Boogaerts en Senne Michiels vervolledigen de top vijf. In het achterwiel van Michiels zien we Vandevorst en Heaven Faes. Boogaerts weet in ronde 4 die derde plaats te bemachtigen. Boyd Balder zakt terug naar een vierde plaats. Boogaerts wilde een plekje in die top 3 en hij weet deze ook te bemachtigen. Boogaerts neemt de tweede plaats over van Siemen Liekens. Einde tweede reeks Damiaens, Boogaerts, Liekens.

Podium: Damiaens, Boogaerts, Liekens

Pitbikes

Dimitri Struyf weet de eerste plaats bij de pitbikes te bemachtigen, Emmanuel Van Hoolandt en Dirk Nuyts zitten in zijn achterwiel. Op een vierde plaats zien we Michel Detimmerman en vijf gaat naar Dumonceau Sebastien. Dominique Corbeels weet de vierde plaats over te nemen van Detimmerman. Michael Van Hoollandt komt opzetten en neemt die vierde plaats over van Corbeels. Corbeels wordt nu vijfde. einde reeks een: Struyf, Van Hoolandt E, Nuyts. In de tweede reeks neemt Dimitri Struyf kopstart en weet de leiderspositie te behouden. Op twee komt Michael van Hoolandt , drie is voor Emanuel Van Hoolandt. Vier gaat naar Dirk Nuyts, Vijf is Corbeels. Van Hoolandt E weet die tweede plaats te bemachtigen in ronde 2. Drie gaat nu naar Dirk Nuyts. Michael Van Hoolandt wordt vierde en de top vijf wordt vervolledigd door Corbeels. Vander Heyden Hakan weet de vijfde plaats te bemachtigen. Michael Van Hoolandt weet als nog die tweede plaats op zijn naam te schrijven en zo komt Emanuel Van Hoolandt op een derde plaats. Einde tweede reeks: Struyf, Van Hoolandt M, Van Hoolandt E.

Podium: Struyf, Van Hoollandt M, Van Hoollandt E

Dames

Kathleen Vanhaeren schrijft de eerste plaats op haar naam, Amber Evert en Liesbeth Van Looveren zitten in haar achterwiel. De vierde plaats gaat naar Céline Carpentier. Tamara Vervloessem vervolledigd de top 5. Amber Everts komt steeds dichter in het achterwiel van onze leidster Vanhaeren. Joyce  Swaans weet in ronde vier de vijfde plaats te bemachtigen. Het duel tussen Vanhaeren en Everts blijft doorgaan maar Everts weet die eerste plaats te bemachtigen. Vanhaeren wordt nu tweede. Everts legt meteen een voorsprong op Vanhaeren. De derde plaats is in de laatste ronde nog voor Céline Carpentier vier gaat naar Van Looveren en Joyce Swaans vervolledigd de top 5. Amber Everts neemt de leiderspositie op een tweede plaats zien we Kathleen Vanhaeren. Liesbeth Van Looveren neemt de derde plaats. Céline Carpentier en Joyce Swaans Vervolledigen de top 5. In ronde twee weet Céline Carpentier de derde plaats over te nemen.  Joyce Swaans blijft in het achterwiel van Céline Carpentier en wordt vierde. Liesbeth Van Looveren sluit de top vijf af. Everts krijgt concurrentie wanneer Vanhaeren in haar achterwiel komt opzetten, maar Everts geeft niet zomaar af. Liesbeth Van Looveren stelt zich niet tevreden met die vijfde plaats en wilt terug naar die top drie rijden. Ze weet de vierde plaats al over te nemen van Joyce Swaans die nu terug vijfde wordt.  Al snel kruipt Van Looveren naar het achterwiel van Céline Carpentier, het wordt een mooi duel voor die derde plaats.  In ronde vier weet Van Looveren dit duel te winnen Liesbeth wordt derde en op vier zien we nu Céline Carpentier. In ronde 7 weet Joyce Swaans die vierde plaats nog over te nemen van Céline Carpentier. Einde tweede reeks Everts, Vanhaeren, Van Looveren

Podium: Everts, Vanhaeren, Van Looveren

Experten a&B

Gunther Derwae neemt kopstart in die eerste reeks en behoud die leiderspositie. de tweede plaats gaat naar Werner Renders en de derde plaats gaat naar Niels Haccuria. Haccuria neemt die tweede plaats snel over, hierdoor wordt Werner Renders drie. de top vijf wordt vervolledigd door Thierry Feytons en Raymond Peeters. Peeters is eerste bij de experten B. Van de Borne Paul zien we op een tweede plaats bij de experten B en Pascal Puffet is derde. Van de Borne weet de eerste plaats te bemachtigen bij de Experten B. Gunther Derwae neemt de kopstart in de tweede reeks. Op de tweede reeks zien we Haccuria Niels, de derde plaats gaat naar Werner Renders, de top vijf wordt vervolledigd door Thierry Houyon, Paul van den Borne.

Podium experten A: Derwae, Haccuria, Renders

Podium experten B: Van Den Borne, Puffet, Peeters

Oldtimer pré 72

De eerste plaats gaat naar Rudi Swinnen de top drie word vervolledigd door Tony vinken en Ad van Nielen, vierde plaats is voor Harry Everts. Tonnie Vink neemt de eerste plaats over in de tweede ronde. De tweede plaats gaat naar Rudi Swinnen de derde naar Ad van Nielen vier gaat naar Harry Everts en vijf gaat naar Jerry Bergmans. Ad van Nielen op een eerste plaats, op een tweede plaats zien we Harry Everts de derde plaats gaat naar Rudi Swinnen en vijf voor Nicolas Cousin. De derde plaats wordt over genomen door Jerry Bergmans en vier is voor Nicolas Cousin. De top vijf wordt vervolledigd door Paul Deneve. Luc van Huffelen komt op een vierde plaats. En vijf gaat naar naar Nicolas Cousin. Luc Vanhuffelen weet die derde plaats nog te bemachtigen door een foutje van Jerry Bergmans. Nicolas Cousin op vier. In de tweede reeks zien we Ad Van Nielen vanaf het begin op die eerste plaats, de tweede plaats gaat naar Rudi Swinnen. Vink Tonnie zien we op een derde plaats tot de vierde ronde. In ronde vier neemt Luc Vanhuffelen die derde plaats. Vier gaat dan naar Arkema Jacob en vijf is voor Jerry Bergmans

Podium: Van Nielen, Van Huffelen, Bergmans

Oldtimer pré 77

De eerste plaats gaat na de openingsronde naar Yvan Van Den Broeck de tweede plaats is voor Steve Verzwijfelt de derde naar Alex Brusselaers vier naar Jeff Van De Wouwer en vijf naar Patrick vervloessem. De derde plaats wordt over genomen door Van de Wouwer, Patrick Vervloessem, Alex Brusselaers.  De top vijf blijft onveranderd. Yvan Vandenbroeck neemt de leiderspositie gedurende de tweede reeks voor zich. Op een tweede plaats zien we de eerste twee rondes Steve Verzwijfelt tot dat Jeff Van de Wouwer komt opzetten en die tweede plaats over neemt. Verzwijfelt wordt derde. Alex Brusselaers is vierde en Robby Schepers vijfde. Patrick Vervloessem klimt van een zesde plaats naar een vijfde dan weet Vervloessem in ronde 4 de vierde plaats te bemachtigen maar nog is hij niet tevreden. In ronde 6 schrijft hij die derde plaats op zijn naam. Op vier zien we nu Verzwijfelt. De top vijf wordt vervolledigd door Alex Brusselaers.

Podium: Van den Broeck, Brusselaers, Van De Wouwer.

Oldtimer 50-125cc

na de openingsronde zien we Brunettie giovani, op twee zien we Frederik Hanquet, de derde plaats gaat naar Joseph Conard, Winance frederik neemt de vijfde plaats. Marcel Bammens neemt de vierde plaats over.  Winance Frederik neemt de vijfde plaats. Werner Geurts neemt de vijfde plaats over van Frederik Winance. Geurts weet ook die vierde plaats nog te bemachtigen. Op de vijfde plaats zien we nu Vaes Niels. De derde plaats gaat naar Marcel Bammens.

In de tweede reeks zien we Giovanni Brunnetti op die eerste plaats in zijn achterwiel zit Frederic Hanquet die de gehele tweede reeks die tweede plaats weet te bemachtigen. Bart Loysch rijd op drie. de top vijf wordt vervolledigd door Frederik Winance en Werner Geurts. In ronde 3 neemt winance de derde plaats over van Loysch die nu vierde is geworden. Ook Patrick Schurmans weet zich in de top vijf te vestigen en neemt die vijfde plaats over van Geurts. Schurmans neemt geen genoegen met die top 5 en weet zich te vestigen in de top 3. Op vier rijd nu Winance en vijf gaat naar Loysch.

Podium:  brunetti, maeyninkx nick, maeyninkx Dorus.

Oldtimer twinshocks

Eerste plaats gaat naar Sven Breugelmans,  Frankie van de gaer neemt de tweede plaats Jan Geboers neemt de derde plaats Danny Hens neemt de vierde plaats. Op een vijfde plaats zien we Eddy Nuyts. In de tweede plaats weet Danny Hens de derde plaats over. Op vier zien we Jan Geboers en vijf blijft voor Eddy Nuyts. David Cools neemt de derde plaats over. Jan Geboers en Eddy Nuyts blijven vier en vijf. 103 komt nu op een tweede plaats de derde plaats gaat naar Mario Aerts de vierde naar David Cools en de vijfde naar Jan Geboers. Sven Breugelmans blijft leiden. David Cools rijdt op een tweede plaats de derde plaats gaat naar Steven Peeters. Einde eerste reeks 1 breugelmans, cools, Peeters Net zoals in die eerste reeks weet Sven Breugelmans ook in de tweede reeks die eerste plaats te bemachtigen. De tweede plaats gaat naar David Cools. Op dire zien we Steven Peeters die van een vijfde plaats komt. De vierde plaats gaat naar Van de Gaer. Peter Driesen weet zich van een achtste plaats naar een vijfde plaats te rijden.

Oldtimer pré 90

Foquenne Eric neemt die eerste plaats, zijn achtervolgers zijn Jurgen van Noten, Danny Scheers, Kris Verhaegen en Joris Goossens. In ronde 3 weet Van Noten heel een die eerste plaats te bemachtigen maar dan valt Van Noten uit. Hierdoor komt Foquenne terug op die eerste plaats op twee zien we nu Kristof Peeters. De derde plaats is voor Cockeyt Kevin. De top vijf wordt vervolledigd met Verhaegen en Scheers. Natterman Edmond weet zich van een negende plaats naar een derde plaats te werken hierdoor ziet de top vijf er als volgt uit na de laatste ronde. Op een Foquenne, twee Van Noten, drie Natterman, vier Cockeyt, vijf Michael Thomas die van een achtste  plaats komt. In de tweede reeks weet van Noten jurgen die eerste plaats te bemachtigen hij geeft deze niet af ook al moet Van Noten zijn eerste plaats verdedigen tegen over de tweede man Eric Foquenne. Op drie zien we vanaf ronde drie Kristof Peeters. Vier gaat naar Jelle Verbruggen. En vijf is voor Kevin Cockeyt.

©verslag door Karen Vandenberk


 

cross te Meeuwen 04/04/2015

Dit weekend was de JMS aanwezig te Meeuwen, het paasweekend werd ingezet met wat minder weer maar dat weerhield de JMS-piloten er niet van om er volop voor te gaan en het publiek te amuseren. Ook was er een extra reeks 'Quads' aanwezig. 

-8 jarige

De 10 aanwezige pilootjes hebben het publiek weten te entertainen. Trauis Passaretti, Kiaro Ollivetto,  Douwe Van Mechgelen, Hano Hanssen, Xana Geens, Ryan Engelen,
Yordi Van Hoof, Jasper Verwimp, Joppe Verwimp, Van Dyck Bjorn

Nieuwelingen 65cc

Dimitri Widar passeert als eerste de bus op een tweede plaats zien we Keano Vandekerkhove, drie gaat naar Seppe Reynaert. Op een vierde plaats zien we Jelle Godfremont.
Benne Steegen vervolledigd de top vijf. In ronde twee weet Keano Vandekerkhove de eerste plaats over te nemen van Widar. Maar Dimitri Widar laat zich niet doen en weet
die eerste plaats terug over te nemen. Sacha Abis weet de vijfde plaats nog te bemachtigen. Aan het einde van de eerste reeks ziet  de top vijf er als volgt uit.
Op een Widar, Vandekerkhove, Reynaert, Godfremont, Abis. In de tweede reeks leidt Dimitri Widar de eerste vier rondes in zijn achterwiel zitten Keano Vandekerkhove,
Sacha Abis, Seppe Reynaert en Benne Steegen. Seppe Segers vertrekt van een laatste plaats maar weet in ronde drie al in het achterwiel van onze vijfde man Sacha Abis te komen. Dit wordt een mooie strijd tot op de finishlijn. De strijd wordt gewonnen door Seppe Segers. Keano Vandekerkhove neemt in ronde 6 de eerste plaats over van Widar.
Benne Steegen weet zich op een derde plaats te vestigen, de vierde plaats gaat naar Seppe Reynaert. Einde tweede reeks 1 Keano Vandekerkhove, Dimitri Widar, Benne Steegen

Podium: Vandekerkhove, Widar, Reynaert.

Nieuwelingen 85cc

Als eerste voorbij de bus passeert Gaido Alfonso, hij weet gedurende de gehele eerste reeks deze leiderspositie te behouden. In zijn achterwiel zitten Brian Peirsman,
Ugo Moors Leopold Lefebvre, Sacha Van de Capelle. In de tweede ronde neemt Sacha Van de Capelle de vierde plaats over. Maar al snel moet Van de Capelle die
vierde plaats afstaan aan Ricardo Iacovella. Aan het einde van de eerste reeks is de top vijf als volgt. Op een zien we Gaido Alfonso, Brian Peirsman, Ugo Moors,
 Ricardo Iacovello, Tom Ligot. In de tweede reeks neemt Gaido Alfonso opnieuw die leiderspositie in zijn macht. In de achtervolging zitten Ugo Moors, Brian Peirsman,
Ricardo Iacovella, Sacha Van De Capelle. Brian Peirsman weet in ronde twee de tweede plaats te bemachtigen maar zakt dan terug naar een vierde plaats.
Zo komt Ugo Moors terug op de tweede plaats en Ricardo Iacovella wordt derde. Tom Ligot komt van een zevende plaats en weet zich te vestigen op een
vijfde plaats. Aan het einde van de tweede reeks Gaido Alfonso, Ugo Moors, Ricardo Iacovella.

Podium: Alfonso, Moors, Peirsman.

Junioren

In de eerste reeks komt Wesley Smolders als eerste voorbij de bus, in zijn achterwiel zitten Marnick Lagrou, Gio Van Lommel, Wesley Dieudonné en Axel Fosse.
Marnick Lagrou weet de eerste plaats te bemachtigen en geeft deze niet meer af. Op een tweede plaats zien we dan Smolders, maar in ronde 6 weet Axel fosse
die van een vijfde plaats komt de tweede plaats over te nemen. Smolders wordt nu derde. Op een vierde plaats zien we Mateo Puffet  en vijf gaat naar Gio Van Lommel.
In de tweede reeks passeert gio van lommel als eerste de bus zijn achtervolgers zijn Glenn Dewit, Wesley Dieudonné, Axel Fosse en Lars Derboven. Axel Fosse neemt
in ronde 2 de tweede plaats in, maar stelt zich hier niet tevreden mee en neemt in ronde drie de eerste plaats in beslag. Op een tweede plaats zien we Wesley dieudonné
maar Marnick Lagrou neemt deze al snel terug over. Aan het einde van de tweede reeks zien we op 1 Axel Fosse, 2 Marnick Lagrou en 3 Boyd Van endert.

Podium: Fosse, Lagrou, Van Endert

Aspiranten

Jelle Damiaens weet in beide reeksen de eerste plaats te bemachtigen, op een tweede plaats eindigt Balder Boyd die in de eerste reeks tweede werd en in
de tweede reeks derde. Op een derde plaats eindigt Siemen Liekens die in de eerste reeks vierde was en in de tweede reeks tweede. De vierde plaats gaat naar
Daan Vandevorst die in de eerste reeks derde werd en in de tweede reeks vierde. Heaven Faes wordt vijfde in totaal, ze neemt in beide reeksen de vijfde plaats.
De zesde plaats gaat naar Brian Willemsen die tweemaal zesde werd.

Experten a&b

Gunther Derwae neemt in de eerste reeks de eerste plaats op de tweede plaats zien we Werner Renders en de derde plaats gaat naar Thierry Houyon.
Houyon moest zijn derde plaats wel verdedigen tegen over Pascal Puffet. Maar Houyon was net iets sterker. Op een vierde plaats zien we Pascal Puffet.
Jonas Erlich weet de vijfde plaats op zijn naam te schrijven. In de tweede reeks zien we Gunther Derwae opnieuw op die eerste plaats de tweede plaats
gaat naar Werner Renders en de vijfde plaats naar Thierry Houyon. Williams Houyon en de vijfde plaats is voor Patrick Vanderheyden.

Podium experten A: Gunther Derwae, Werner Renders, Jonas Erlich

Podium experten B: Thierry Houyon, Patrick Vanderheyden, Williams Houyon

Pitbikes

Michel Detimmerman weet tweemaal de eerste plaats te bemachtigen. Op een tweede plaats zien we Michael Van Hoolandt die tweemaal derde werd.
De derde plaats gaat naar Dimitri Struyf die in de eerste reeks tweede werd en in de tweede reeks vierde.

Daglicenties

Beguin Andy wordt eerste in het totaal, hij rijd in de eerste reeks een tweede plaats en in de tweede reeks een eerste plaats.
Thibaut Dupont komt op de tweede plaats, hij rijdt in de eerste reeks een derde plaats en in de tweede reeks een tweede.
Renard Arnaud wordt derde hij rijdt in de eerste reeks een eerste plaats en in de tweede reeks een zesde plaats.

Quads

Roger Twinkler weet in de eerste reeks de eerste plaats voor zich te houden. Op een tweede plaats zien we Peter Nouwen de derde plaats gaat in de eerste
ronde naar Richard Thyssen maar Bart Timmermans weet deze derde plaats over te nemen. Thyssen zakt naar een vijfde plaats de vierde plaats gaat naar
Davy Lemmens die van een twaalfde plaats komt. In de tweede reeks zien we  twinkler Roger op een eerste plaats de tweede plaats gaat naar Peter Nouwen,
maar Nouwen stelt zich niet nog eens tevreden met die tweede plaats en bemachtigd de eerste plaats in de 7ste ronde. Twinkler wordt tweede.
Bart Timmermans is de gehele tweede reeks terug te vinden op die derde plaats. Richard Thyssen blijft de gehele tweede reeks vierde de vijfde plaats gaat naar
Davy Lemmens die van een zevende plaats terug komt.

Podium: Peter Nouwen, Roger Twinkler, Bart Timmermans.

© verslag door Karen Vandenberk


 

cross te Arendonk 21/03/2015

dit weekend was de JMS aanwezig te Arendonk.

-8jarige

de 8 aanwezige piloten waren Senne Pirard, Trauis Passaretti, Douwe Van Mechelen, Hano Hanssen, Stan Mathieu, Xana Geens, Ryan Engelen en Yordi Van Hoof. deze pilootjes gingen vlot over het parcours.

Nieuwelingen 65

Keano Vandekerkhove rijdt twee keer op een eerste plaats, op een tweede plaats zien we in de beide reeksen Benne Steegen die een mooi duel levert. Joe Vandereyt wordt in het eind totaal derde in de eerste reeks werd hij vijfde en in de tweede reeks derde.

Nieuwelingen 85

Brian Peirsman komst als eerste uit de start. En neemt een voorsprong op zijn achtervolgers Ugo Moors, Samuel Houyon, Tom Ligot en Ricardo Iacovella. Moors heeft een voorsprong op de derde man Houyon. Op vier zien we in ronde twee Iacovella. De vijfde plaats gaat nu naar Lorenz Huysmans. Huysmans weet zich op de vierde plaats te vestigen einde eerste reeks. Brian peirsman, Ugo Moors, Samuel Houyon. In de tweede reeks wint Ugo Moors, op een tweede plaats zien we Lorenz Huysmans Samuel Houyon neemt voor die tweede keer de derde plaats.

Juniors

Kurimen Aleski passeert als eerste de bus op een tweede plaats zien we Axel Fosse en drie gaat naar Kimi Koskinin. In ronde 1 neemt Lagrou de derde plaats over op vier zien we Gio Van Lommel. En vijf gaat naar Kimi Kosinin. Glenn De Wit rijdt op een zesde plaats en zet druk op koskinin. Joni Makela rijdt op 7. De top vijf blijft onveranderd. In de tweede plaats zien Lagrou op een eerste plaats over de finish komen op een tweede plaats zien we Aleski Kurimen en op een derde plaats Axel Fosse. Op het podium zien we dan Kurimen op een, Lagrou op twee en Fosse op drie.

Boyd Balder komt als eerste uit de start maar Jelle Damiaens weet al snel die eerste plaats over te nemen. Wiljam Malin wordt tweede, Siemen Liekens komt op een derde plaats op vier zien we Boyd Balder en op vijf Bogaerts Rob dit blijft zo de gehele eerste reeks. In de tweede reeks zien we op een eerste plaats Damiaens op een tweede plaat  Malin en de derde plaats gaat naar Balder. op het podium zien we zo op een eerste plaats Damiaens, Malin en Balder.

pitbikes

Dimitri Struyf rijdt twee keer op een eerste plaats. Michel detimmerman weet tweemaal de tweede plaats te bemachtigen. op de derde plaats zien we Hakan Vanderheyden die in de eerste reeks vierde werd en in de tweede reeks derde.

dames

bij de dames wien ze op de eerste plaats Kathleen Vanhaeren, zij weet tweemaal de eerste plaats te bemachtigen. op de tweede plaats zien we Yana Galle, zij wordt tweemaal tweede. de derde plaats gaat naar Celine Carpentier die tweemaal derde werd de thuisrijder Joyce Swaans werd vierde.

experten a

Gunther derwae gaat tweemaal met de kopstart lopen, hij wist uit te lopen op zijn achtervolgers frederik Clement en Werner Renders. op een vierde plaats zien we  Ronny Lambrechts en de vijfde plaats gaat naar Glenn Van Vlerken. in de tweede plaats neemt Gunhter Derwae de kopstart en rijd de gehele tweede reeks op kop. op een tweede plaats zien we nu Werner Renders en de derde plaats gaat naar Frederik Clement. de top vijf wordt vervolledigd door Thierry Feytons en Glenn Van Vlerken. op het podium zien we Derwae, Renders en Clement.

Daglicenties

in de eerste reeks wist Miska Aaltoven de eerste plaats te bemachtigen, hij moest zijn plaats verdedigen voor Steffi Laier en Jere Ramsta. de top vijf wordt vervolledigd door Jesse Karlsson en Hans Cools. in de tweede reeks zien we een strijd tussen Steffi Laier en Miska Aaltoven, aan het einde van die eerste reeks maakt Aaltoven een foutje waardoor Laier vrijuit gaat. hierdoor eindigt Jesse Karlsson op een tweede plaats en Tom Steensels op een derde. zo zien we op het podium op een Laier op twee Karlsson en drie Steensels.

©Karen Vandenberk


 

Cross te Tongerlo 14/03/2015

Dit weekend was de JMS aanwezig te Tongerlo, de cross werd georganisseerd door CKPracing.
De omloop lag er prachtig bij.

Animatie

De volgende pilootjes waren aanwezig bij de min 8jarige. Senne Pirard, Trauis Passaretti, Jan Van den Bulck, Douwe Van Mechgelen, Hano Hanssen, Quinten Exelmans, Yaro Gilis, Brent Van de Walle, Ryan Engelen, Yordi Van Hoof. deze 10 piloten gingen vlot over de omloop en lieten een knap staaltje techniek zien.

Nieuwelingen 65Cc

Ivano Van erp komt als eerste voorbij de bus in de achtervolging zitten Keano Vanderkerkhove en Joe Vandereyt. Lennert Verhoeven en Seppe Segers vervolledigen de top 5. Benne steegen rijdt naar een derde plaats. Waardoor vandereyt joe op een vierde plaats komt en seppe reynaerts op een vijfde. einde eerste reeks een Van Erp, twee Vandekerkhove, drie Steegen.

Joe Vandereyt gaat met de kopstart lopen in de tweede reeks maar Ivano Van Erp passeert als eerste de bus na de openingsronde. Op een tweede plaats zien we Joe Vandereyt de derde plaats gaat naar Benne Steegen. Seppe Reynaert en Yirre Saenen vervolledigen de top vijf. Steegen neemt de tweede plaats over in de tweede ronde van Vandereyt. Vandekerkhove Keano komt op een vierde plaats. En in ronde drie weet Vandekerkhoven de derde plaats op zijn naam te zetten. Einde tweede reeks een Van Erp twee Vandekerkhoven drie steegen

Podium = Van Erp, Vandekerkhove, Steegen

Nieuwelingen 85cc

Onze leider in de openingsronde is Brian Peirsman, in de achtervolging zitten Alonso Gaidao en Ugo Moors. Op vier zien we Yoran Moens en op vijf Lorenz Huysmans. Gaidao weet zich in het achterwiel te vestigen van de leider Peirsman en in ronde 3 weet Gaidao de eerste plaats over te nemen. Aan het einde van de eerste reeks zien we Alonso op de eerste plaats Peirsman op een tweede plaats Moors op een derde plaats.

Als eerste voorbij de bus komt Gaidao Alonso in de tweede reeks in de achtervolging zien we Brian Peirsman, Moors Ugo, Lorenz Huysmans, Yoran Moens. Moens weet de vierde plaats op zijn naam te schrijven in ronde twee. Lorenz Huysmans rijdt een sterke reeks hij zakt eerst naar vanachteren en weet zich dan terug te weren naar een zesde plaats. Samuel Houyon weet zich in ronde 4 naar een vierde plaats te werken hierdoor komt Ugo Moors op een vijfde plaats.

Podium = Gaidao, Peirsman, Moens

Juniors

Gio Van Lommel ging lopen met de kopstart maar als snel wist Boyd Van Endert de eerste plaats over te nemen in de achtervolging zitten Gio Van Lommel, Wesley Smolders, Axel Fosse, Marnick Lagrou. In ronde 2 komen Van Endert en Fosse ten val. Nu zien we Wesley Smolders op een leiderspositie, de achtervolgers zijn Marnick Lagrou en Gio Van Lommel. Lagrou neemt de leiderspositie over van Smolders. Axel Fosse weet zich terug naar een vierde plaats te werken. Einde eerste reeks op een Lagrou, op twee Wesley Smolders op drie Gio Van Lommel.

Als eerste voorbij de bus passeert Boyd Van Endert, in de achtervolging zien we Gio Van Lommel, Marnick Lagrou, Wesley Smolders en Luca Adam. De vijfde plaats wordt in de tweede ronde overgenomen door Adrien Wagener. Marnick Lagrou neemt de tweede plaats over, op een tweede plaats zien we lagrou drie voor Fosse vier Smolders, Wagener. Lagrou neemt de leiding over van Vanendert die nu tweede is. Adrien Wagener wordt vierde en Wesley Smolders vijfde. de tweede reeks eindigt met op een Lagrou op twee Van Endert en op drie Fosse

Podium= Lagrou, Smolders, VanEndert

Aspiranten

Rob Boogaerts passeert als eerste de bus in de achtervolging zitten Ricky Van Katwijk, Siemen Liekens, Frans Kerckhofs, Damian Palinkx. in ronde 2 neemt Ricky Van Katwijk de leidingpositie over op een tweede plaats zien we Frans Kerckhofs en drie gaat naar Damiaens Jelle. Kerckhofs neemt de eerste plaats in bezit, Jelle Damiaens weet de tweede plaats te bemachtigen en is op de weg om die eerste plaats ook over te nemen. Dit lukt hem in de vierde ronde. Maar Kerckhofs blijft druk zetten. Damiaens komt ten val en Kerckhofs neemt die eerste positie terug over. Aan het einde van de eerste reeks zien we op 1 Kerckhofs op twee Jelle Damieans en op drie Ricky Van Katwijk.

Als eerste voorbij de bus komt Jelle Damiaens in zijn achterwiel zit Frans Kerckhofs en op een derde plaats zien we Ricky van Katwijk. Liekens Siemen en Rob Boogaerts maken de top 5 compleet. Er is een duel gaande voor die eerste plaats tussen Jelle Damiaens en Kerckhofs wie gaat dit duel winnen? Siemen Liekens komt op een derde plaats.

Podium= Damiaens, Kerckhofs, Van Katwijk

Pitbikes

Bij de pitbikes rijd Dimitri Struyf op 1, in de achtervolging Dirk Nuyts en Michael Van Hoolandt. Van Hoolandt weet in ronde 2 de tweede plaats over te nemen van Dirk Nuyts. Nuyts wordt nu derde. Op vier zien we Jonathan Huysmans en op vijf Ryan Soigneux. Struyf leidt de gehele eerste reeks.

In de tweede reeks zien we op een eerste plaats Michael Van hoolandt, op een tweede plaats Dirk Nuyts op een derde plaats Ryan Soigneux. Vanderheyden en Snels op vervolledigen de top 5. Deze top vijf blijft de gehele eerste reeks.

Podium= Van Hoolandt, Nuyts, Struyf

Dames

Céline Carpentier gaat met de kopstart lopen en houdt de leiding ook vast. In de achtervolging Kathleen Vanhaeren en Liesbet Van Looveren. In ronde 2 weet Vanhaeren die eerste plaats over te nemen. In haar achterwiel zitten Céline Carpentier en Van Looveren. Van Looveren probeert die tweede plaats over te nemen van Carpentier, maar Céline Carpentier verdedigt goed. Op een vierde plaats zien we Kelly Van hofstraten en de top 5 wordt vervolledigd door Melissa Mondelaers. Liesbet Van Looveren weet in ronde drie de tweede plaats dan toch over te nemen van Carpentier. Melissa Mondelaers wordt vierde en Tamara Vervloesem vijfde.

In de tweede reeks zien we Kathleen VanHaeren op de eerste plaats op een tweede plaats zien we Céline Carpentier en op drie Melissa Mondelaers. Carpentier zit in het achterwiel van Vanhaeren en zet zo druk op die eerste plaats. Van Looveren en Vanhofstraten vervolledigen de top vijf. Van looveren neemt de derde plaats in ronde 4 Mondelaerts zien we nu op vier en vanhofstraten op vijf. Kathleen Vanhaeren komt als eerste over de finishlijn, als tweede zien we Céline Carpentier die een knappe tweede reeks reed. En op drie Van Looveren.

Podium= Vanhaeren, Carpentier, Van Looveren.

Experten A&B

Gunther Derwae neemt de kopstart en loopt dan meteen uit op de rest op een tweede plaats zien we Werner Renders de derde plaats is voor Fredrik Clement. Aan het einde van de eerste reeks zien we op een Derwae twee Renders drie Haccuria.

Gunther Derwae neemt de kopstart in de tweede reeks, hij loopt al snel uit op zijn achtervolgers Werner Renders, Pascal Puffet, Ronny Lambrechts. Lambrechts komt op drie en Niels Haccuria vestigt zich op een vierde plaats. In de tweede ronde neemt Niels Haccuria die derde plaats. Haccuria zit in het achterwiel van Renders. Niels Haccuria is op zoek naar die tweede plaats. En kan deze tweede plaats ook bemachtigen. Renders geeft niet op en gaat terug achter zijn tweede plaats aan. Frederick clement weet in de voorlaatster ronde de vierde plaats over te nemen van Ronny Lambrechts. Einde tweede reeks een Derwae twee Haccuria drie Renders.

Podium = Derwae, Haccuria, Clement.

Daglicenties

Bij de daglicenties was de tienvoudige wereldkampioen Stefan Everts ook aanwezig maar hij reed buiten klassement hierdoor zien we Steffi Laier op een eerste plaats achtervolgt door Maiky Dubie en Alain Verbist. Wauters Wilfried neemt de derde plaats over. Op vier zien we Ludovic Clement en Alain Verbist zakt naar een vijfde plaats. Clement vestigt zich op een derde plaats. Ook Verbist weet zich op een vierde plaats te vestigen Wauters wordt vijfde.

In de tweede reeks zien we Maiky dubie als eerste de bus passeren, in da achtervolging zitten Steffi Laier, Wilfried Wauters, Ludovic Clement en Thierry Liegios. In ronde 2 neemt Steffi laier die eerste plaats over. En op een vijfde plaats zien we nu Alain Verbist. De derde plaats gaat in ronde 4 naar Ludovic Clement. Einde tweede reeks 1 Laier 2 Dubie 3 Clement

Podium = Laier, Dubie, Clement

Streekpiloten

Danny Scheers komt als eerste voorbij de bus. Jurgen Fleerackers en Steve Verzwijfelt zetten de achtervolging in. Jan Bosmans rijdt op vier en Nico Moorkens vervolledigd de top vijf. Kim Paepen weet zich te vestigen op een vijfde plaats. Bosmans rijdt naar een derde plaats. In ronde 3 komt

Paepen Kim op een tweede plaats op een derde plaats zien we nu Steve Verzwijfelt, vier gaat naar Jurgen Fleerackers en de top vijf wordt vervolledigd door Dirk Vandeperre. Einde eerste reeks 1 Danny Scheers, 2 Kim Paepen 3 Verzwijfelt Steven. In de tweede reeks passeert Jurgen Fleerackers als eerste de bus in de achtervolging zitten Jan Bosmans, Kim Paepen, Steve Verzwijfelt en Dirk Vandeperre. Paepen weet zich naar een tweede plaats te werken. einde tweede reeks 1 Fleerackers 2 paepen 3 Bosmans.

Podium= Paepen, Fleerackers, Verzwijfelt

©verslag door Karen Vandenberk

 

Cross te Lille 07/03/2015

Dit weekend was de JMS aanwezig te Lille, de weersomstandigheden waren ideaal en het parcours lag er prachtig bij. Wel zou ik even willen vermelde dat sommige te fanatieke ouders de toekomst van de motorcross op het spel zetten. Ondanks dat het meerdere malen anders vermeld werd staken ze toch het parcours over tijdens de reeksen, en stonden ze in verboden zones. Ouders, groot ouders tantes en Nonkels denk aan de toekomst van de motorcross en houd jullie aan de regels.

-8jarige

De 11 aanwezige piloten, Senne Pirard, Trauis Passaretti, Liam Boy, Van Mechelen, Hano Hanssen, Xana Geens, Brent Van de Walle, Ryan Engelen, Yordi Van Hoof, Bjorn Van Dyck, wisten het publiek te entertaine. Ze gingen allen vlot over de omloop.

Nieuwelingen 65cc

Ivano Van Erp komt als eerste uit de start in de achtervolging Sem Beyen en staf Mertens, Vier is voor Keano Van de Kerkhove en vijf gaat naar Sache Abis. Kyro Grispen weet aan het einde van de eerste ronde de derde plaats over te nemen. Mertens zakt weg naar een 20Ste plaats. In ronde 2 zien we Sem Beyen op 1, Kyro Grispen  op twee en Keano Van de Kerkhove op drie. Beyen neemt een voorsprong op zijn achtervolgers. Maar Van Erp vecht voor de eerste plaats hij gaat van drie, naar twee, en zet in de laatste ronde de aanval in voor de leiderspositie. Het werd een spannende laatste ronde want Beyen gaf zijn laatste plaats niet graag af maar net voor de eind meet wist Van Erp Beyen nog voorbij te steken. Zo eindigde de eerste reeks met op één Ivano Van Erp op twee Sem Beyen, en op drie Kyro Grispen.

In de tweede reeks ging Sem Beyen met de kopstart lopen Ivano van erp kwam als tweede uit de start en Benne Stegen als derde. In de eerste ronde kwam Kyro Grispen opzetten op een derde plaats. Van Erp wist de eerste plaats over te nemen van Beyen. Op een vierde plaats zagen we Benne Steegen en de vijfde plaats was voor Keano Vanderkerkhoven. Vanderkerkhoven wist zich nog naar een vierde plaats te werken. Aan het einde van de tweede reeks zagen we Van erp op 1, Beyen op 2 en Grispen op 3.

podium= Van Erp, Beyen, Grispen

Nieuwelingen 85cc

 In de start komt Yoran Moens als 1ste voorbij de bus. Achtervolgt door Mateo Eonard en Ugo Moons. Maar aan het einde van de openingsronde is de top 3 al helemaal gewijzigd. Op 1 zien we nu Kay Karsemakers in zijn achterwiel zitten Brian Peirsman en Ugo Moors. 4 is voor Samuel Houyon en de top 5 wordt vervolledigd door Yoran Moens. Peirsman neemt de leiderspositie over in zijn achterwiel zit Karsemakers die terug achter zijn eerste plaats aangaat en die ook weet te bemachtigen. Einde eerste reeks: op een Kay Karsemakers op twee Brian Peirsman en op drie Kyro Ugo Moors.

In de tweede reeks Kay Karsemakers rijdt de gehele eerste reeks op kop, in zijn achterwiel zitten Samuel Houyon, Yoran Moens, Brian Peirsman en Ugo Moors. Brian Peirsman neemt de tweede plaats op zijn naam. Ugo Moors neemt de derde plaats voor zich.  Aan het einde van de eerste tweede reeks zien we Kay Karsemakers op een, Brian Peirsman op een tweede plaats, Ugo Moors op drie, Yoran Moens op vier en Samuel Houyon op vijf.

Podium: 1 karssemakers, 2 Peirsman, 3 Moors

Junioren

Lucca Adam neemt de Holeshot. Aan het einde van de openingsronde zien we Lagrou op de eerste plaats in de achtervolging zitten Van Endert, Puffet, Fosse en Wagener. Gio Van Lommel neemt de 5de plaats over van Wagener in ronde 3. En iets later weet Van Lommel ook die vierde plaats te bemachtigen. De vijfde plaats is nu voor Justin Klaus die later de vierde plaats over neemt van Van Lommel. In ronde 5 zien we dat Puffet naar een vijfde plaats is gegaan en zo Van Lommel terug duwt naar een zesde plaats. Aan het einde van de eerste reeks zien we op een eerste plaats Lagrou, op twee Van Endert en op drie Fosse. In de tweede reeks zien we Lagrou op een eerste plaats, en hij weet deze leiderspositie gedurende de hele tweede reeks te behouden. Op een tweede plaats zien we Wesley Smolders , op drie Adrien Wagener. In de derde ronde neemt Axel Fosse de tweede plaats over. Fosse zakt dan even terug naar 5de plaats maar weet aan het einde van de tweede reeks alsnog tweede te worden op een derde plaats zien we Wesley Smolders.  Op vier Adrien Wagener en op vijf Klaus Justin.

Podium: 1 Lagrou, 2 Fosse, 3 Klaus.

Aspiranten

De kopstart gaat naar Damian Palinkx de tweede plaats is voor Thibaut Gaspard en drie Ricky Van Katwijk. Na de openingsronde zien we Gaspard op de eerste plaats. In de achtervolging  zitten Palinkx, Van Katwijk, Damiaens, Liekens. In ronde twee pakt palinkx de eerste plaats in zijn achterwiel Damiaens en Liekens Gaspard passeert pas als 7de. Palinkx komt ten val waardoor Van Katwijk de eerste plaats overneemt achtervolgt door Palinkx en Liekens. Damiaens rijdt naar een derde plaats in zijn achterwiel Rob Boogaerts en Boyd Balder.  Aan het einde van de eerste reeks zien we Jelle Damiaens, Ricky Van Katwijk, Rob Boogaerts. In de tweede reeks was de top 3 al vanaf het begin bepaald. Jelle Damiaens hangt op de eerste plaats, op een tweede plaats zien we Ricky Van Katwijk en op een derde plaats Rob Boogaerts. Boyd Balder rijd van een 9de plaats naar een 5de plaats en op vier zien we damian Palinkx.

Podium: 1 Damiaens 2 Van Katwijk 3 Boogaerts

Experten A&B

Als eerste uit de start komt Thierry Feytons maar nog voor de eerste bocht heeft gunther Derwae de leiding al genomen. Derwae maakt al snel een voorsprong in de achervolging zitten Frank Lieven, Niels Haccuria. Haccuria weet zich op de tweede plaats te vestigen. Aan het einde van de eerste reeks zien we op 1 Gunther Derwae, Niels Haccuria, Werner Renders. In de tweede reeks neemt Gunther derwae de kopstart. Op 2 Jef Leysen en op drie Werner Renders. In het start gebeuren komt Niels Haccuria ten val. Na de openingronde heeft Gunther Derwae een voorsprong opgebouwd ten opzichte van zijn achtervolgers Renders , Lambrechts, Puffet en Roofthooft. Haccuria zien we nu al op de tiende plaats. Haccuria weet zich naar een vijfde plaats te werken. De top 5 ziet er als volgt uit 1 Derwae, 2 Renders 3 Lambrechts 4 Feytons 5 Haccueria met nog 7 minuten te gaan. Haccuria gaat nog naar een derde plaats. Zo eindigt Lambrechts 4de en Feytons 5de.

Daglicenties

Steffi Laier neemt de kopstart en houdt de eerste plaats de gehele eerste reeks voor zich. Op een tweede plaats zien we Frank Van Homoet hij laat die tweede plaats ook niet meer los. De derde plaats is voor Brent Van Herck en de vierde voor Van Daele. Ronny Pandelaars wordt 5de. In de tweede reeks zien we Pandelaars Ronny die met de kopstart gaat lopen. Maar al snel weet steffi Laier die eerste plaats over te nemen. Op twee zien we Frank Van Homoet op drie Brent Van Herck. Jonas Van Daele op een vierde plaats en Ronny Pandelaars vijfde.

Podium: Laier, Van Homoet, Van Herck

Dames

Bij de dames zagen we kathleen Van Haeren die tweemaal met de eerste plaats ging lopen. Op een tweede plaats eindigde Céline Carpentier met in de eerste reeks een derde plaats en in de tweede reeks een tweed plaats. Op de derde plaats zagen we op het podium Liesbet Van Looveren die in de eerste reeks tweede reed en in de tweede reeks derde.

©verslag door Karen Vandenberk